Az iskolai menzák múltját, jelenét és jövőjét bemutató kiállítás nyílt az NNGYK közreműködésével

2023. szeptember 14-én nyílt a Menzán innen – menzán túl. Titkok, tények és távlatok az iskolai közétkeztetésben című kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Az interaktív elemekben, kreatív installációkban is bővelkedő tárlat minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. Stílusosan lekváros … Tovább

Fontos iránymutatás a metabolikus szindróma étrendi kezeléséről

Kategória: Egyéb, Hírek, Táplálkozás | 0

Megjelent a Belügyminisztérium egészségügyi szakmai irányelve a metabolikus szindróma dietoterápiájáról, melynek a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, illetve az OGYÉI több munkatársa is társszerzője (Zentai Andrea, Feigl Edit, Dr. Sepler Zsuzsanna, Dr. Greiner Erika), illetve közreműködője (Guba Georgina, Zámbó Leonóra) … Tovább

Húsmentes napok a közétkeztetésben témában tartott találkozót az NNGYK munkacsoportja

2023. szeptember 21-én, 150 érdeklődő részvételével lezajlott a közétkeztetési munkacsoport 16., Fenntarthatóság – Heti egy húsmentes nap a közétkeztetésben című online találkozója, melyet ezúttal is Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Táplálkozástudományi Főosztálya és a munkacsoportot koordináló bizottság szervezett. A … Tovább

A közétkeztetéssel kapcsolatos kérdésekre válaszolnak az NNGYK munkatársai a Közbeszerzési Expón

2023. október 19-én szakkiállítással egybekötött tudásmegosztó rendezvényt tart a Közbeszerzési Hatóság a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A szakmai közönség számára szabadon és ingyenesen látogatható Közbeszerzési Expón a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) munkatársai a közétkeztetési rendelettel és a közétkeztetés tárgyú … Tovább

Riportot készítettek a NGGYK munkatársai az egyes élelmiszercsoportok tápértékéről

Kategória: Egyéb, Hírek, Jó gyakorlatok | 0

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK, az OGYÉI jogutódja) munkatársai európai uniós Best-ReMaP projekt keretében számszerű statisztikai adatokat tartalmazó riportot készítettek a boltok polcain lévő egyes élelmiszercsoportok átlagos tápértékösszetételéről és annak időbeli változásáról, 2020 és 2022 vonatkozásában. Az adatok … Tovább

Húsmentes napok a közétkeztetésben? Elindult a regisztráció a közétkeztetési szakmai munkacsoport legújabb találkozójára

Folytatódik a 2020 óta működő közétkeztetési munkacsoport online üléssorozata, melynek keretében szakértők bevonásával kerül sor egy-egy, a közétkeztetés területén dolgozókat aktuálisan foglalkoztató kérdés körbejárására, megvitatására.

Rendhagyó kiállítás nyílik az iskolai közétkeztetés titkairól, történetéről és jövőjéről

Van egy „hungarikum”, amiről mindenki beszél, amihez mindenkinek megannyi emléke fűződik, meghatározta a gyerekkorunkat, mégsem volt még rá példa, hogy múzeumi tárlat témájául válasszák…egészen mostanáig! Menzán innen – menzán túl. Titkok, tények és távlatok az iskolai közétkeztetésben címmel időszaki kiállítás … Tovább

Az OGYÉI jogutódja a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központról szóló 333/2023. (VII. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 19.§ (1)-(2) bekezdései alapján, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 2023. augusztus 1. napjával beolvadás útján megszűnik, és általános … Tovább

Poszterekkel támogatja a közétkeztetési munkacsoport az egészségtudatos táplálkozásra nevelést

Pedagógusoknak, konyhai dolgozóknak és általános iskolás tanulóknak szóló posztereket készített a közétkeztetési munkacsoport keretében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), a közétkeztetéssel és egészséges táplálkozással kapcsolatos pozitív attitűd megerősítése céljából. A felnőtteknek szóló poszterek olyan gyakorlati tanácsokat tartalmaznak, melyekkel … Tovább

Forradalmasíthatja a gyermekkori elhízás megfékezésének módját az európai Best-ReMaP projekt

3 gyermekből 1 túlsúlyos vagy elhízott – erre a sürgető problémára keres megoldásokat a 24 európai ország – köztük Magyarország – részvételével zajló hároméves Best-ReMaP projekt (Joint Action on Implementation of Validated Best Practices in Nutrition – Együttes fellépés a … Tovább