Rendhagyó kiállítás nyílik az iskolai közétkeztetés titkairól, történetéről és jövőjéről

Van egy „hungarikum”, amiről mindenki beszél, amihez mindenkinek megannyi emléke fűződik, meghatározta a gyerekkorunkat, mégsem volt még rá példa, hogy múzeumi tárlat témájául válasszák…egészen mostanáig! Menzán innen – menzán túl. Titkok, tények és távlatok az iskolai közétkeztetésben címmel időszaki kiállítás … Tovább

Az OGYÉI jogutódja a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központról szóló 333/2023. (VII. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 19.§ (1)-(2) bekezdései alapján, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 2023. augusztus 1. napjával beolvadás útján megszűnik, és általános … Tovább

Poszterekkel támogatja a közétkeztetési munkacsoport az egészségtudatos táplálkozásra nevelést

Pedagógusoknak, konyhai dolgozóknak és általános iskolás tanulóknak szóló posztereket készített a közétkeztetési munkacsoport keretében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), a közétkeztetéssel és egészséges táplálkozással kapcsolatos pozitív attitűd megerősítése céljából. A felnőtteknek szóló poszterek olyan gyakorlati tanácsokat tartalmaznak, melyekkel … Tovább

Forradalmasíthatja a gyermekkori elhízás megfékezésének módját az európai Best-ReMaP projekt

3 gyermekből 1 túlsúlyos vagy elhízott – erre a sürgető problémára keres megoldásokat a 24 európai ország – köztük Magyarország – részvételével zajló hároméves Best-ReMaP projekt (Joint Action on Implementation of Validated Best Practices in Nutrition – Együttes fellépés a … Tovább

Több mint 6000 gyermek táplálkozási szokásait és tápláltsági állapotát mérte fel az OGYÉI

Kategória: Egyéb, Hírek, Táplálkozás | 0

2019-ben 3. alkalommal vett részt Magyarország az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális irodája által kidolgozott, európai régióra kiterjedő gyerekkori elhízást monitorozó felmérésében. A European Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI) segítségével képet kaphattunk többek között arról, hogy milyen gyakorisággal fordul elő Magyarországon … Tovább

Publikálta a legnagyobb hazai táplálkozási és tápláltságiállapot-felmérés eredményeit az OGYÉI

Kategória: Egyéb, Hírek, Táplálkozás | 0

3. alkalommal került sor a felnőtt magyar lakosság táplálkozási szokásainak és tápláltsági állapotának felmérésére, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet koordinálásával. Az Országos Táplálkozási és Tápláltsági Állapot Felmérés (OTÁP) 2019-ben kezdődött, az ország 152 településén, a 18 évesek és idősebbek … Tovább

Oktatóvideót készített az OGYÉI, a vízfogyasztás népszerűsítésére

Kategória: Egyéb, Hírek, Oktatás | 0

Animációs videót készített az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Táplálkozástudományi Főosztálya, amelyből az is kiderül, naponta hány pohár víz elfogyasztása javasolt, a különböző életkorokban. A videó az intézet HAPPY-hét progamjának segédanyagaként hasznos eszköz lehet az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteket átadó … Tovább

Ismét rangos folyóiratban publikáltak az OGYÉI munkatársai

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

A rangos Nature c. folyóiratban publikáltak az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Táplálkozástudományi Főosztályának munkatársai, az NCD Risk Factor Collaborationnel (NCD-RisC) együttműködésben. A kutatásban 200 ország vidéki és városi iskoláskorú gyermek és serdülő testmagasságának és testtömegindexének 1990 és 2020 … Tovább

Elgondolkodtató animációs rövidfilm készült gyerekeknek az egészséget jobban támogató élelmiszerekről

Kategória: Egyéb, Hírek, Oktatás | 0

12-15 éves fiataloknak szóló animációs rövidfilm készült a nemzetközi Best-ReMaP projekt keretében, melynek az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) is konzorciumi tagja. A bájos videó tanulsága, hogy az egészséget jobban támogató élelmiszerek választása a – hagyományosan – zsírban, hozzáadott … Tovább

Díszoklevéllel tüntették ki Bakacs Mártát, az országos táplálkozás-epidemiológiai vizsgálatok szakértőjét

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

2023. március 10-én, kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként „Hosszútávú teljesítmény díjban” részesítette az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a Táplálkozás-epidemiológiai Főosztály epidemiológusát, Bakacs Mártát. A díj átadására az intézet éves állománygyűlésén került sor, melynek ezúttal is a Nemzeti Közszolgálati Egyetem … Tovább