A fenntarthatóság a témája a 9. alkalommal meghirdetésre kerülő Közétkeztetési Szakácsversenynek

Március 30-ig jelezhetik nevezési szándékukat azok a közétkeztetésben dolgozó csapatok, melyek szívesen megmérettetnék magukat a KÖSZ 2023-2024 szakácsversenyen. A versenyen a 4 fős csapatoknak idén egy 3 fogásos húsmentes, felnőtt menüt kell elkészíteni, 4 óra alatt, nettó 850 Ft/ fő … Tovább

Segédletet készített az OGYÉI az iskolai büfék árukínálatának kialakításához

Egy tanuló napi energiabevitelének jelentős részét az iskolában fogyasztott élelmiszerek adhatják, így az egészséges táplálkozási szokások kialakításában az iskolának nagy szerepe van. Amellett, hogy a tanórákon a gyermekek elsajátítják az egészséges táplálkozás elméleti alapjait, a közétkeztetés keretében az életkoruknak és … Tovább

Dietetikusok beszélgettek a szakma szépségeiről és kihívásairól az OGYÉI konferenciáján

Kategória: Dietetika 100, Egyéb | 0

„Lélekemelőnek” nevezte Professzor Dr. Martos Éva, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektori főtanácsadója, az OÉTI korábbi főigazgatója a 2022. október végén lezajlott OGYÉI-konferenciát záró kerekasztal-beszélgetést. A Miháldy Kinga által moderált, személyes hangvételű beszélgetés résztvevői a legkülönbözőbb területeken (kormányhivataltól kezdve az … Tovább

Új kezdeményezés a szív- és érrendszeri betegségek leküzdésére

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

2022. december 9-én indította útnak Dr. Hans Henri P. Kluge, az Egészségi Világszervezet (WHO) – nemrég hazánkba látogatott – európai regionális igazgatója A WHO Európai Irodájának legújabb kezdeményezését, a szív- és érrendszeri betegségek leküzdésére. A kezdeményezés integrált megközelítést alkalmaz, amely … Tovább

Bemutatta legutóbbi országos táplálkozási felméréseinek eredményeit az OGYÉI

Kategória: Egyéb, Hírek, Táplálkozás | 0

Több mint 200 résztvevője volt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2022. november 3-án, Hazai táplálkozási felmérések legújabb eredményei – Tények, összefüggések az OTÁP és a COSI vizsgálatok tükrében címmel megrendezett szakmai konferenciájának. Az online konferencia fókuszában az OGYÉI 2019-ben, … Tovább

Mi történik a dietetikusnál?

Kategória: Dietetika 100, Egyéb, Hírek | 0

A dietetikus olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember, akihez táplálkozással kapcsolatos kérdések, táplálkozással összefüggő, azzal (is) kezelhető betegségek és olyan állapotok, élethelyzetek esetén fordulhatsz, melyekben különösen fontos szerepe van annak, hogy milyen az étrended. Ne ijedj meg, ha az orvosod dietetikushoz … Tovább

„A gyermek közétkeztetés társadalmi beágyazottsága” – sor került a közétkeztetési munkacsoport tizennegyedik ülésére

2022. november 18-án, immár tizennegyedik alkalommal, eredményesen lezajlott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya és a közétkeztetési munkacsoportot koordináló bizottsága által szervezett közétkeztetési munkacsoport online megbeszélése. Jelen alkalommal a rendezvény résztvevői megismerhették a 2022. június 21-22-én lezajlott, … Tovább

Dr. Greiner Erikáról és Dr. Bíró Györgyről elnevezett tárgyalókat avattak fel az OGYÉI új székházában

Kategória: Dietetika 100, Egyéb, Hírek | 0

2022-ben költözött az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet új székházába, melynek felújításával végre egy fedél alá került az intézet gyógyszerészeti, illetve élelmezéstudományi feladatokkal foglalkozó egysége. Az épületegyüttesben összesen 8 tárgyaló is található, melyeket a gyógyszerészet és élelmiszertudomány, intézethez is kötődő, … Tovább