Táplálkozási tippek dietetikusoktól, az ünnepi pluszkilók ellen

Kategória: Hírek | 0

Sokak számára a karácsonyi időszak egyet jelent a nagy lakomákkal. De a bőséges étel- és italválaszték láttán hajlamosak vagyunk a szokásosnál többet enni, ami hamar emésztési panaszokhoz, és már néhány hét alatt is testsúlygyarapodáshoz vezethet.

Mit tegyünk, hogy elkerüljük a túlevést és kevésbé terheljük túl a szervezetünket a nehéz ünnepi ételekkel? Praktikus tippekkel szolgálnak az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet dietetikusai.

Tudatos táplálkozással könnyebb az ünnep

Az év vége a lelassulás ideje. Használd ki, hogy a mókuskerékből kilépve több idő jut arra, hogy tudatosabban étkezz. Így nem kell majd pluszkilók leadásával indítani az új évet. Olvass tovább!

Az étkezési ritmus megtartásával a súlyát is kordában tarthatja karácsonykor

Az ünnepi túlevés elkerülésének első számú szabálya: étkezz naponta legalább ötször, és egyszerre ne egyél túl sokat. Olvass tovább!

Zöldséggel és gyümölccsel az ünnepi pluszkilók ellen

Gyümölcs a bejgliben? Zeller a burgonyapürében? Csempéssz több zöldséget, gyümölcsöt az étrendbe az ünnepi időszakban, hogy könnyítsd az emésztésed és elkerüld a túlevést. 7 hasznos tipp, szakértőktől. Olvass tovább!

Karácsonyi ételek, egészséges köntösben

Ezekkel az apró trükkökkel úgy teheted egészségesebbé a hagyományos karácsonyi ételeket (a töltött káposztát, rántott pontyot, bejglit is), hogy a változásokat alig fogja észrevenni a család! Olvass tovább!

Karácsonykor se váljon „kanapélakóvá”!

Az ünnepi feltöltődés nem lehet teljes, ha fel sem kelsz a kanapéról. A mozgás segíti a szervezet működését, az emésztést, javítja a hangulatod is. Ne erőltesd túl magad, de mozdulj meg karácsonykor is. Olvass tovább!

Folyadékfogyasztás télen

Kevesebb folyadékra van szüksége a szervezetünknek a téli időszakban? Az ebédre, vacsorára fogyasztott leves vajon beleszámít a napi folyadékbevitelbe? Több gyümölcslevet kell inni, mikor kevesebb friss gyümölcs van a piacon? Minden kérdésedre választ kapsz! Olvass tovább!