Meghosszabbítottuk a nevezési határidőt!

A nagy érdeklődésre és a beérkezett kérésekre tekintettel az NNGYK meghosszabbítja a nevezési határidőt a „Keressük Magyarország legkedveltebb közétkeztetésben dolgozó szakembereit” című pályázatára! A pályázati kiírás itt olvasható: https://merokanal.hu/palyazat2025/ A pályázatok benyújtásának új határideje: 2025. október 26. A pályázat benyújtására egyszerűen, online, a következő linken van lehetőség: https://merokanal.hu/palyazat2025/palyazati-urlap/ … Tovább

Indulnak az őszi élelmezésvezetői továbbképzések az NNGYK-ban

A közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet 16. § (7) bekezdésében értelmében az élelmezésvezetők számára kötelezően előírt a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) táplálkozás-egészségügyi tárgyú képzésének ötévenkénti teljesítése. Az aktuális élelmezésveztői képzéseket 2025. október 14-én … Tovább

A legkedveltebb közétkeztetésben dolgozó szakembereket keresi az NNGYK

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) pályázatot indít a közétkeztetésben dolgozó szakemberek munkájának elismerésére, a közétkeztetést megreformáló rendelet hatályba lépésének 10. évfordulója alkalmából. A közétkeztetés mindennapjaink láthatatlan tartóoszlopa: nap mint nap több százezer gyermek, idős ember és kórházi beteg … Tovább

Soron következő munkacsoport-ülésünk témája a megújult közétkeztetési minősítés

Megújult közétkeztetési minősítés  címmel szervezi meg október online ülését a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) közétkeztetési munkacsoportja. Az interaktív, kérdések feltevésére is lehetőséget biztosító eseményen 4 előadás segítségével kerülhetünk közelebb a témához. Az online találkozó időpontja: október 16., csütörtök, … Tovább

Újabb eredmények az NNGYK és a Néprajztudományi Intézet gyermek-közétkeztetést felmérő kutatásából

Megjelent a HUN-REN BTK Néprajztudományi Intézet és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (jogutódja a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, NNGYK) közös, gyermek-közétkeztetést felmérő kutatásának eredményeit összefoglaló 3. cikk a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai lapjában, az Új Diétában. Idézetek a menzán étkező … Tovább

Mesterszakácsok előadásaival folytatódik a közétkeztetési munkacsoport

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) közétkeztetési munkacsoportjának aktuális, Séfek a közétkeztetésben című online találkozóján Ambrus György, olimpiai aranyérmes, Venesz József-díjas mesterszakács, a Gyulakonyha Nonprofit Kft. ügyvezetője és Prohászka Béla, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek … Tovább

30. online ülését tartotta a közétkeztetési munkacsoport, idén áprilisban

Örömmel tapasztaljuk, hogy továbbra is nagy érdeklődés övezi a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által 2021-ben elindított közétkeztetési munkacsoport online rendezvénysorozatát, melyet a szakmai ismeretek elmélyítése, a szakterületen felmerülő kérdések megvitatása, illetve általános problémák közös megoldásának céljából hívtunk életre. … Tovább

Mentesen és hatékonyan – diétás étkeztetés szakmai és intézményi szemmel

Mentesen és hatékonyan – Diétás étkeztetés szakmai és intézményi szemmel címmel szervezi meg májusi online ülését a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ közétkeztetési munkacsoportja. Az előadók között Vajda-Nagy Erikát, a Heim Pál Kórház Coeliakia Centrumának dietetikusát, Hartmann Gabriellát, az MDOSZ … Tovább

Díjat kaptak az NNGYK munkatársai, a közétkeztetésért végzett munkájuk elismeréseként

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), 2025. április 9-10. között megrendezett, nagy sikerrel zajlott, ünnepélyes konferenciáján. A jubileum alkalmából a KÖZSZÖV elismerésben részesítette a minőségi közétkeztetésért dolgozó szakembereket, köztük a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ … Tovább

A diétás konyha működése és folyamatai a gyakorlatban

A közétkeztetési munkacsoport soron következő online ülésének vendége Dávid-Dobos Zsófia, a Hungast Csoport vezető dietetikusa, aki egy diétás konyha, illetve diétás üzem működését mutatja be az érdeklődőknek. Előadását követően Török Andrea, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) dietetikusa ismerteti … Tovább