Skip to Main Content
Merőkanál.hu Merőkanál.hu
  • Hírek
  • Táplálkozás
    • Magyar táplálkozási ajánlás – OKOSTÁNYÉR®
    • Kalkulátorok
      • BMI
      • Energiaigény (felnőtt)
      • Energiaigény (gyerek)
    • 60+ egészség
      • Infografika
      • Videóüzenetek
      • 60+ egészség kiadvány
      • Tudástár
      • Szakembereknek
        • Szakmai információk
        • Élelmezésben dolgozóknak – kiadvány
        • EFI-munkatársaknak
      • 60+ receptek
        • Kardiovaszkuláris
        • Onkológiai
    • Egészséges táplálkozást ösztönző kórház
    • Dietetika 100
    • Aqua Challenge – a vízivás kihívás
    • Koronavírus
    • Receptek
    • Cikkek
  • Diéta
    • Diétás étkezés kiadvány
    • Tanácsok koronavírus-járvány idején
    • Cikkek
  • Közétkeztetés
    • Közétkeztetési rendelet
      • A rendelet szövege
      • A rendelet magyarázata (videó)
      • Útmutató hatósági ellenőrzéshez
      • Felhasználói kézikönyv
      • Gyakran ismételt kérdések
    • Közétkeztetési felmérések
      • Iskolai táplálkozás-egészségügyi környezetfelmérés
      • Óvodai táplálkozás-egészségügyi felmérés
    • Videók
      • Mindent a menzáról videók
      • Reform Menza videók
      • Tálcán kínált egészség
    • Diétás közétkeztetés
    • Hidegétel
    • Egészséges táplálkozást ösztönző iskola
    • Kóstolj bele a nagyvilágba!
    • Pályázatok
      • Keressük 2018 legjobb diétás közétkeztetőjét
      • Irma néni Magyarország legkedvesebb konyhás nénije
      • Az egészséges is lehet finom!
      • Magyarország TOP 50 legfinomabb menzaétele
      • Keressük 2016 közétkeztetőjét!
    • Receptek
    • Cikkek
  • Oktatás
    • HAPPY-hét
      • A HAPPY-hétről
      • HAPPY-hét – Letölthető segédanyagok
      • HAPPY-hét 2025
      • HAPPY-hét 2024
      • HAPPY-hét 2023
      • HAPPY-hét 2022
      • HAPPY-hét, 2021
      • HAPPY-hét, 2020
      • HAPPY-hét, 2019
      • Előzmény (HAPPY, 2007)
      • Virtuális kiállítás
      • Kapcsolat
    • Egészséges táplálkozást ösztönző iskola
      • A programról
      • Iskolai feltételrendszer és jó gyakorlatok (toolkit)
      • Egészséges táplálkozás otthon és az iskolában (kiadvány)
      • Oktatási anyagok
      • Segédlet iskolai menzabizottság felállításához
    • Oktatási anyagok
      • Mindent a menzáról videók
      • Vízfogyasztás népszerűsítő program
      • Oktatóvideó, általános iskolásoknak
    • Iskolabüfé
    • Cikkek
  • Tankonyha
    • Rólunk
    • Munkatársak
    • Galéria
    • Hírek
  • Hírek
  • Táplálkozás
    • Magyar táplálkozási ajánlás – OKOSTÁNYÉR®
    • Kalkulátorok
      • BMI
      • Energiaigény (felnőtt)
      • Energiaigény (gyerek)
    • 60+ egészség
      • Infografika
      • Videóüzenetek
      • 60+ egészség kiadvány
      • Tudástár
      • Szakembereknek
        • Szakmai információk
        • Élelmezésben dolgozóknak – kiadvány
        • EFI-munkatársaknak
      • 60+ receptek
        • Kardiovaszkuláris
        • Onkológiai
    • Egészséges táplálkozást ösztönző kórház
    • Dietetika 100
    • Aqua Challenge – a vízivás kihívás
    • Koronavírus
    • Receptek
    • Cikkek
  • Diéta
    • Diétás étkezés kiadvány
    • Tanácsok koronavírus-járvány idején
    • Cikkek
  • Közétkeztetés
    • Közétkeztetési rendelet
      • A rendelet szövege
      • A rendelet magyarázata (videó)
      • Útmutató hatósági ellenőrzéshez
      • Felhasználói kézikönyv
      • Gyakran ismételt kérdések
    • Közétkeztetési felmérések
      • Iskolai táplálkozás-egészségügyi környezetfelmérés
      • Óvodai táplálkozás-egészségügyi felmérés
    • Videók
      • Mindent a menzáról videók
      • Reform Menza videók
      • Tálcán kínált egészség
    • Diétás közétkeztetés
    • Hidegétel
    • Egészséges táplálkozást ösztönző iskola
    • Kóstolj bele a nagyvilágba!
    • Pályázatok
      • Keressük 2018 legjobb diétás közétkeztetőjét
      • Irma néni Magyarország legkedvesebb konyhás nénije
      • Az egészséges is lehet finom!
      • Magyarország TOP 50 legfinomabb menzaétele
      • Keressük 2016 közétkeztetőjét!
    • Receptek
    • Cikkek
  • Oktatás
    • HAPPY-hét
      • A HAPPY-hétről
      • HAPPY-hét – Letölthető segédanyagok
      • HAPPY-hét 2025
      • HAPPY-hét 2024
      • HAPPY-hét 2023
      • HAPPY-hét 2022
      • HAPPY-hét, 2021
      • HAPPY-hét, 2020
      • HAPPY-hét, 2019
      • Előzmény (HAPPY, 2007)
      • Virtuális kiállítás
      • Kapcsolat
    • Egészséges táplálkozást ösztönző iskola
      • A programról
      • Iskolai feltételrendszer és jó gyakorlatok (toolkit)
      • Egészséges táplálkozás otthon és az iskolában (kiadvány)
      • Oktatási anyagok
      • Segédlet iskolai menzabizottság felállításához
    • Oktatási anyagok
      • Mindent a menzáról videók
      • Vízfogyasztás népszerűsítő program
      • Oktatóvideó, általános iskolásoknak
    • Iskolabüfé
    • Cikkek
  • Tankonyha
    • Rólunk
    • Munkatársak
    • Galéria
    • Hírek

Közétkeztetés

Az étlap a konyha hírmondója
27 febr 2017

Az étlap a konyha hírmondója

by admins@ogyei.gov.hu | Kategória: Egyéb, Közétkeztetés | 0

Arra is kötelezi a menzarendelet a közétkeztetőket, hogy megfelelően tájékoztassák a gyermekeket, a pedagógusokat és a szülőket is a heti étrendről.

Mi a teendő, ha lisztérzékeny a gyerek?
5 jan 2017

Mi a teendő, ha lisztérzékeny a gyerek?

by admins@ogyei.gov.hu | Kategória: Egyéb, Közétkeztetés, Táplálkozás | 0

A lisztérzékenység (gluténérzékenység vagy cöliákia) egy genetikailag meghatározott, öröklődő kórkép. A problémát egy a gabonafélékben megtalálható fehérje, a glutén okozza, mely a vékonybél nyálkahártyáját roncsolja. Ez megzavarja a tápanyagok felszívódását, ami a későbbiekben különféle tüneteket és panaszokat okoz.

Sómegtakarítás extra hozammal
30 nov 2016

Sómegtakarítás extra hozammal

by admins@ogyei.gov.hu | Kategória: Egyéb, Közétkeztetés | 0

A nátrium ugyan az egyik legfontosabb makroelem a szervezet számára, de napi 1,5-2 gramm elégséges belőle.

Ne hagyja, hogy megússzák a halak!
15 nov 2016

Ne hagyja, hogy megússzák a halak!

by admins@ogyei.gov.hu | Kategória: Egyéb, Közétkeztetés, Táplálkozás | 0

Hazánkban halügyben nincs generációs konfliktus: mind a idősebbek, mind a fiatalok túl kevés vízijószágot esznek, erről tanúskodnak az OGYÉI eddigi táplálkozási felmérései. Nálunk ez egy főre átlagosan 4 kg/év, míg az európai átlag fejenként évi 22-23 kg. Szomorú hír ez, … Tovább

felmérés, hal, halfogyasztás, közétkeztetés
Bálványunk, a só
4 nov 2016

Bálványunk, a só

by admins@ogyei.gov.hu | Kategória: Egyéb, Közétkeztetés, Táplálkozás | 0

Amikor az ember jól megsózza az ételét, azzal nem csak az ízlelését bolondítja, hanem mélyen beleavatkozik a szervezete önszabályozó mechanizmusaiba is.

só
Tanítsuk és jutalmazzuk őket!
6 okt 2016

Tanítsuk és jutalmazzuk őket!

by admins@ogyei.gov.hu | Kategória: Egyéb, Hírek, Jó gyakorlatok, Közétkeztetés | 0

Az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretek átadása gyakorlatban számos módon megközelíthető. Nézze meg mely ország jár előttünk jó példával?

jó gyakorlat, jó gyakorlatok, közétkeztetés

Bejegyzés navigáció

« 1 … 7 8 9 10

60+ egészség

  • Mit kell tudni az új táplálkozási ajánlásról?
  • Videóüzenetek
  • Infografika
  • 60+ egészség kiadvány
  • Tudástár
  • Szakembereknek
  • Élelmezésben dolgozóknak – kiadvány
  • Receptek

Receptek

  • Összes recept
  • Levesek
  • Főfogás
  • Desszert

Kalkulátorok

  • BMI kalkulátor
  • Energiaigény kalkulátor felnőtteknek
  • Energiaigény kalkulátor és élelmiszer adagolási útmutató gyermekeknek

1135 Budapest, Szabolcs utca 33. | Levélcím: 1372 Postafiók 450. | www.ogyei.gov.hu | taptud@ogyei.gov.hu

 

© 2025 Merőkanál.hu – A http://www.merokanal.hu weblapon található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll. A weblap tartalma a NNGYK szellemi tulajdonát képezi és tilos annak reprodukálása, engedély nélküli felhasználása, publikálása. Amennyiben teljes anyagot, weboldalt, fotót vagy dokumentációt szeretne felhasználni akár nyomtatott, akár elektronikus sajtóban vagy bármilyen más üzleti célból, úgy kérjük, ezt jelezze intézetünknek, hogy az utánközlésre írásbeli engedélyt adhassunk.