Mi a cöliákia?
A cöliákia (gluténérzékenység) egy egész szervezetet érintő autoimmun megbetegedés, amely fő következménye a vékonybélben található bolyhok pusztulása.
A cöliákia (gluténérzékenység) egy egész szervezetet érintő autoimmun megbetegedés, amely fő következménye a vékonybélben található bolyhok pusztulása.
7 táplálkozási tipp laktózérzékenységben szenvedő gyerekek szüleinek. Részlet az OGYÉI Diétás étkezés c. kiadványából.
A laktózérzékenységben érintettek étrendjének legfontosabb szabályai. Részlet az OGYÉI Diétás étkezés c. kiadványából.
A laktózérzékenység kialakulása, típusai és leggyakoribb tünetei. Részlet az OGYÉI Diétás étkezés c. kiadványából.
10 tipp szénhidrátanyagcsere-zavarban, cukorbetegségben szenvedő gyerekek szüleinek. Részlet az OGYÉI Diétás étkezés c. kiadványából.
A szénhidrátanyagcsere-zavarban, cukorbetegségben érintettek étrendjének legfontosabb szabályai. Részlet az OGYÉI Diétás étkezés c. kiadványából.
A cukorbetegség kialakulása, típusai kezelése és tünetei röviden. Részlet az OGYÉI Diétás étkezés című kiadványából.
Tíz iskolából hétben volt legalább egy olyan gyermek, aki orvos által igazolt betegség miatt diétás étrendre szorult – derül ki a legfrissebb, 2017-es országos iskolai menzakörképből. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértői által végzett elemzés szerint az országon … Tovább
A tejcukor-érzékenység vagy más néven laktózintolerancia a leggyakoribb ételintolerancia, az európai lakosság körülbelül 10-30%-át érinti.
A gyümölcscukor (fruktóz) a legédesebb ízű cukor, édesebb a répacukornál is, így ételkészítésénél ugyanolyan íz eléréséhez 30-40 %-kal kevesebb is elegendő belőle. A vércukrot csupán kis mértekben emeli. Sok konyhai alapanyagban fordulhat elő, ilyenek a gyümölcsök, üdítőitalok, lekvárok, dzsemek, diabetikus készítmények, mézek, kukoricaszirup és a zöldségek is.