Beküldtétek már?
A Happy-héthez kapcsolódó pályázati anyagok beküldési határideje hamarosan lejár. Az általatok készített pályamunkákat földön, vízen, levegőben, postagalambbal vagy elektronikusan és még egy jó pár módon elküldhetitek nekünk!
A Happy-héthez kapcsolódó pályázati anyagok beküldési határideje hamarosan lejár. Az általatok készített pályamunkákat földön, vízen, levegőben, postagalambbal vagy elektronikusan és még egy jó pár módon elküldhetitek nekünk!
Nyolcadik alkalommal, május 8-12 között rendezi meg a magyarországi vízfogyasztás népszerűsítéseként a fiataloknak szóló Happy-hét programot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Újdonság, hogy 2017-ben, már az óvodák jelentkezését is várjuk a programba.
A tej élet, erő, egészség. A tej egy sok úton hasznosuló élelmiszer.
A magyar konyha hagyományos alapanyaga a sertészsír, s kedvelt technológiája a bő zsírban sütés és a rántással sűrítés. Ezek a technikák nem csak az elhízáshoz járulhatnak hozzá, hanem – sertészsírt használva – a koleszterin- és telített zsírsavbevitelt is nagymértékben emelik.
Arra is kötelezi a menzarendelet a közétkeztetőket, hogy megfelelően tájékoztassák a gyermekeket, a pedagógusokat és a szülőket is a heti étrendről.
A lisztérzékenység (gluténérzékenység vagy cöliákia) egy genetikailag meghatározott, öröklődő kórkép. A problémát egy a gabonafélékben megtalálható fehérje, a glutén okozza, mely a vékonybél nyálkahártyáját roncsolja. Ez megzavarja a tápanyagok felszívódását, ami a későbbiekben különféle tüneteket és panaszokat okoz.
A nátrium ugyan az egyik legfontosabb makroelem a szervezet számára, de napi 1,5-2 gramm elégséges belőle.
Hazánkban halügyben nincs generációs konfliktus: mind a idősebbek, mind a fiatalok túl kevés vízijószágot esznek, erről tanúskodnak az OGYÉI eddigi táplálkozási felmérései. Nálunk ez egy főre átlagosan 4 kg/év, míg az európai átlag fejenként évi 22-23 kg. Szomorú hír ez, … Tovább
Amikor az ember jól megsózza az ételét, azzal nem csak az ízlelését bolondítja, hanem mélyen beleavatkozik a szervezete önszabályozó mechanizmusaiba is.
Az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretek átadása gyakorlatban számos módon megközelíthető. Nézze meg mely ország jár előttünk jó példával?