Európai uniós jó gyakorlat lett a „csipszadó” és a transzzsírsav-rendelet
Az Európai Bizottság elismerésében részesült az OGYÉI, miután nemzetközi jó gyakorlatnak minősítették a Magyarországon bevezetett csipszadót és TFA-rendeletet.
Az Európai Bizottság elismerésében részesült az OGYÉI, miután nemzetközi jó gyakorlatnak minősítették a Magyarországon bevezetett csipszadót és TFA-rendeletet.
Március 22-én, a víz világnapján ért véget az a 10. éve megrendezett országos prevenciós program, melynek keretében idén rekordszámú, összesen több mint 170 000 óvodás és iskolás tanulhatta meg az OGYÉI által kidolgozott játékos programok és oktatási anyagok segítségével, hogy egészségük megőrzése érdekében, cukros italok helyett vizet kell inniuk.
10 éves történetének legnagyobb részvételi arányával zajlik az idei HAPPY-hét program. Országosan több mint 900 óvodában, általános és középiskolában rendeznek vízfogyasztást népszerűsítő egészséghetet március 18-22. között.
Online elérhető az OGYÉI Országos iskolai MENZA körkép 2017 – Általános iskolai táplálkozás-egészségügyi környezetfelmérés c. kiadványa, amely a közétkeztetési rendelet hatálybalépése után két évvel, 2017 tavaszán végzett hatásvizsgálat eredményeit mutatja be, kiemelt figyelmet szentelve a 2013-óta tapasztalt változásoknak.
2018-ban, Dunaharaszti és Szerencs után Diósgyőrben is elindult a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) egészséges táplálkozást és az aktív életmódot hirdető GYERE®–Gyermekek Egészsége Programja! Az MDOSZ hároméves szakmai projektjének fő célkitűzése továbbra is a gyermekkori túlsúly illetve elhízás visszaszorítása, hiszen … Tovább
A 2018-as Elhízás Elleni Világnap fő célkitűzése a túlsúlyosakkal kapcsolatos előítéletek megszüntetése! Mit tehetünk annak érdekében, hogy csökkenjen az elhízottak stigmatizációja?
Tíz iskolából hétben volt legalább egy olyan gyermek, aki orvos által igazolt betegség miatt diétás étrendre szorult – derül ki a legfrissebb, 2017-es országos iskolai menzakörképből. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértői által végzett elemzés szerint az országon … Tovább
Az elmúlt három évben csökkent a közétkeztetésben, a menzán kínált ételek só- és cukortartalma, több zöldséget és gyümölcsöt kínálnak a gyerekeknek, számos új étel jelent meg a menzákon és a szolgáltatók törekednek arra, hogy a hagyományos ételeket egészségesebben készítsék el … Tovább
Módosult az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által, a gyermekek iskolai étkezését biztosító cégek részére meghirdetett felhívás, melynek keretében olyan recepteket várunk, melyek három különféle, speciális diétára szoruló gyermekcsoport, a tejfehérje-allergiások, a gluténérzékenyek és a cukorbetegek étkezési igényeire kínálnak megoldást.
Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a pályázaton, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdetett meg ez év márciusában. A közétkeztetés jelentőségére fókuszáló 2018-as kampányban azokra a konyhai dolgozókra irányult a … Tovább