Interjú Kovács Lázár sztárséffel

„Ki ne szeretne bele egy maga által gondozott petrezselyembe?” Sztárséf egy közétkeztetést népszerűsítő kampányban – talán első hallásra ellentmondásosnak tűnhet, de nem lehetetlen! Lázár Chef főzőműsorokban és a washingtoni magyar nagykövetség konyhafőnökeként lett ismert, vacsoraestjeiről és főzőbemutatóiról az amerikai sajtó … Tovább

Folyadékfogyasztási tippek a nyári melegben

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

A nyári hónapokban még jobban oda kell figyelnünk saját magunk és gyermekeink folyadékpótlására. A kánikula okozta rosszullét, szédülés, ájulás elkerülése érdekében, ne várd meg, amíg szomjas leszel! Már a nyelv, száj kellemetlen kiszáradása előtt igyál valamilyen folyadékot! Szakértőink összeállítottak egy … Tovább

Mivel pótoljuk a folyadékot nyári melegben?

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

Az emberi szervezet 60-70%-a víz, amely mennyiség nélkülözhetetlen az egészséges életfunkciók fenntartásához, ezért folyamatosan gondoskodni kell a vízháztartás egyensúlyának biztosításáról.  Elégtelen folyadékpótlás esetén a vízháztartás egyensúlya megbomlik, amely kiszáradáshoz vezethet. Már 2%-os folyadékveszteség esetén is csökken a fizikai és a … Tovább

Mi az amit a mézről tudni érdemes?

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

A méz elsődlegesen különféle cukrokból, túlnyomórészt fruktózból és glukózból, valamint egyéb anyagokból (szerves savak, enzimek és a begyűjtött mézben lévő szilárd részecskék) áll. A méz színe a csaknem színtelentől a sötétbarnáig terjed. A méz állaga folyékony, sűrűn folyó vagy részben, … Tovább

Halat, de milyet?

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

A halételek fogyasztása kiválóan beilleszthető az egészséges táplálkozásba, kedvező tápanyag összetételük hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Ahhoz azonban, hogy kedveljük a halételeket, jelentős mértékben hozzájárul, ha ismerjük az ehető halfajok széles körét.  A halakat több szempont szerint is csoportosíthatjuk, például: származási … Tovább

Mi a baj a sertészsírral?

A magyar konyha hagyományos alapanyaga a sertészsír, s kedvelt technológiája a bő zsírban sütés és a rántással sűrítés. Ezek a technikák nem csak az elhízáshoz járulhatnak hozzá, hanem – sertészsírt használva – a koleszterin- és telített zsírsavbevitelt is nagymértékben emelik.