Új kezdeményezés a szív- és érrendszeri betegségek leküzdésére

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

2022. december 9-én indította útnak Dr. Hans Henri P. Kluge, az Egészségi Világszervezet (WHO) – nemrég hazánkba látogatott – európai regionális igazgatója A WHO Európai Irodájának legújabb kezdeményezését, a szív- és érrendszeri betegségek leküzdésére. A kezdeményezés integrált megközelítést alkalmaz, amely … Tovább

Bemutatta legutóbbi országos táplálkozási felméréseinek eredményeit az OGYÉI

Kategória: Egyéb, Hírek, Táplálkozás | 0

Több mint 200 résztvevője volt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2022. november 3-án, Hazai táplálkozási felmérések legújabb eredményei – Tények, összefüggések az OTÁP és a COSI vizsgálatok tükrében címmel megrendezett szakmai konferenciájának. Az online konferencia fókuszában az OGYÉI 2019-ben, … Tovább

Mi történik a dietetikusnál?

Kategória: Dietetika 100, Egyéb, Hírek | 0

A dietetikus olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember, akihez táplálkozással kapcsolatos kérdések, táplálkozással összefüggő, azzal (is) kezelhető betegségek és olyan állapotok, élethelyzetek esetén fordulhatsz, melyekben különösen fontos szerepe van annak, hogy milyen az étrended. Ne ijedj meg, ha az orvosod dietetikushoz … Tovább

„A gyermek közétkeztetés társadalmi beágyazottsága” – sor került a közétkeztetési munkacsoport tizennegyedik ülésére

2022. november 18-án, immár tizennegyedik alkalommal, eredményesen lezajlott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya és a közétkeztetési munkacsoportot koordináló bizottsága által szervezett közétkeztetési munkacsoport online megbeszélése. Jelen alkalommal a rendezvény résztvevői megismerhették a 2022. június 21-22-én lezajlott, … Tovább

Dr. Greiner Erikáról és Dr. Bíró Györgyről elnevezett tárgyalókat avattak fel az OGYÉI új székházában

Kategória: Dietetika 100, Egyéb, Hírek | 0

2022-ben költözött az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet új székházába, melynek felújításával végre egy fedél alá került az intézet gyógyszerészeti, illetve élelmezéstudományi feladatokkal foglalkozó egysége. Az épületegyüttesben összesen 8 tárgyaló is található, melyeket a gyógyszerészet és élelmiszertudomány, intézethez is kötődő, … Tovább

Kampányt kezdeményez az OGYÉI a 100 éves magyar dietetikusképzés ünneplésére

Kategória: Dietetika 100, Egyéb, Hírek | 0

Idén 100 éves a dietetikai képzés Magyarországon. Ennek apropóján az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 2022. október végén egyhónapos kommunikációs kampányt indít, Dietetika 100 címmel, a dietetikus szakma történetének és jelentőségének bemutatása, a táplálkozástudományi szakemberek presztízsének növelése és szolgáltatásaik … Tovább