Februárban újra élelmezésvezetői képzést tart az OGYÉI

Februárban egynapos képzésen ismerhetik meg az élelmezésvezetők, dietetikusok és a téma iránt érdeklődők a közétkeztetési rendelet megvalósításának tapasztalatait, a vonatkozó jó gyakorlatokat, aktuális nemzetközi trendeket. A képzés megfelel a rendelet 16. § (7) által előírt táplálkozás-egészségügyi tárgyú képzésnek. A február … Tovább

Ismét felmérték a transzzsírsav-rendelet hatását

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Nem véletlenül vált hazánk 2019-ben hivatalosan is követendő példává az uniós tagállamok számára: radikálisan csökkent a piacon elérhető élelmiszerek transzzsírsav-tartalma, a lakossági bevitel visszaszorítását célzó EMMI rendelet hatályba lépése óta. Arról, hogy mivel helyettesítették az élelmiszergyártók a kedvezőtlen élettani hatású … Tovább

Konferenciával ünnepelte az OGYÉI a HAPPY hét 10. évfordulóját

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

A Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében került megrendezésre október 22-én az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szervezésében, A gyermekkori elhízás és megfékezésének lehetőségei elnevezésű konferencia. A rendezvény nem titkolt célja volt az immár 10. éve futó HAPPY program … Tovább

Megjelent a Közétkeztetők kézikönyve II. kötete, allergénmentes receptekkel

  2019. október 10-én, a Lurdy házban mutatták be Gyurizca Ákos és Zentai Andrea könyvét, amely a jelölésköteles 14 allergéntől mentes, ugyanakkor a közétkeztetési rendeletnek megfelelő, változatos, zöldségekben, gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonákban gazdag ételek receptjeivel és a leggyakoribb táplálékallergiák, – … Tovább

Szakmai beszélgetés zajlott az egészségügyi adatok értelmezéséről, az OGYÉI részvételével

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Dr. Sarkadi-Nagy Eszter, az OGYÉI táplálkozástudományi szakreferense is részt vett a TÉT Platform Egyesület reggeli szakmai fórumsorozatának legutóbbi kerekasztal-beszélgetésén. „Az egészség határai: (m)eddig és ne tovább?” című rendezvény fő témája az egészségügyi adatokban való eligazodás és az adatok, lakossági tájékoztatásban … Tovább

Konferenciát szervez az OGYÉI a gyermekkori elhízás megfékezésének lehetőségeiről

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

2019. október 22-én A gyermekkori elhízás és megfékezésének lehetőségei címmel szervez ingyenes konferenciát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, a 10. jubileumi HAPPY-hét apropóján. A képzés akkreditált, 19 pontot és az egészségügyi szakdolgozóknak. A szervezők minden érdeklődőt örömmel fogadnak! A … Tovább

Kitüntették az OGYÉI dietetikusát

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

A “dietetikusi hivatásért végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért” Pro dieta sana díjat kapott Zentai Andrea, dietetikus, az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztályának vezetője a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2019. szeptember 28-án megrendezett XXI. Szakmai Konferenciáján.

A felnőtt lakosság tápláltsági állapotát, fizikai aktivitását és szokásait is vizsgálja az OGYÉI

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

2019. szeptember 16. és 2020. február 16. között országos felmérést végez az OGYÉI annak megállapítására, hogy megfelelnek-e a magyarok táplálkozási szokásai az ajánlásoknak, milyen a túlsúly, elhízás és alultápláltság aránya és mennyit mozognak egy nap.

Ismét felméri a magyar gyerekek tápláltsági állapotát az OGYÉI

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Harmadik alkalommal végez országos felmérést az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a 7 évesek körében. A WHO által 2007-ben indított és rendszeresen elvégzett COSI felmérés (Childhood Obesity Surveillance Initiative) keretében az intézet a Magyar Védőnők Egyesületével és az iskolavédőnőkkel együttműködve … Tovább