Áprilistól részleteket közöl az OGYÉI, új, időseknek szóló táplálkozási ajánlásából

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Új és kifejezetten a 60 év felettieknek szóló táplálkozási ajánlást dolgozott ki az OGYÉI, melyből az egészségügyi világnap apropóján áprilistól részleteket, az egyes élelmiszercsoportokra és tápanyagokra vonatkozó javaslatokat, és a gyakorlati megvalósítást segítő segédanyagokat (pl. mintaétrendeket, recepteket)  oszt meg a … Tovább

HAPPY-hét halasztva

Kategória: Egyéb, Hírek, Oktatás | 0

A 1102/2020 sz. kormányhatározat értelmében 2020. március 16-án új oktatási munkarend lépett életbe. Mivel az új munkarendben tanulók részére tilos az intézmények oktatási célú látogatása, a korábban 2020. március 23-27-re meghirdetett HAPPY-hét program is halasztásra kerül. A 11. HAPPY-hét előreláthatólag … Tovább

Dietetikusokkal bővíti az egészségügyi alapellátást a brit kormány

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

A brit kormány bejelentette az alapellátásra vonatkozó új szabályozását, mely lehetővé teszi, hogy 2020 áprilisától a háziorvosi praxisok több egészségügyi szakembert vonhassanak be munkájukba. Dietetikusok mellett további 5 egészségügyi szakemberrel bővült az ellátásba bevonható dolgozók köre. 2024-ig bezárólag összesen 26 … Tovább

Az RC TEAM-et díjazta az OGYÉI a Közétkeztetési Szakácsversenyen

A SIRHA Budapest, nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakiállítás keretein belül, február 6-án került megrendezésre a Közétkeztetési Szakácsverseny 2019-2020 nagyszabású döntője és nyilvános eredményhirdetése. A szakmai zsűri, melynek Miháldy Kinga, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) dietetikusa is tagja volt, … Tovább

WHO-kiadványban a HAPPY-hét program

Kategória: Egyéb, Hírek, Oktatás | 0

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2019-ben publikált Improving health and learning through better water, sanitation and hygiene in schools című információs csomagja is követendő példaként említi az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) HAPPY-hét programját. Az egyedülálló, országos vízfogyasztást népszerűsítő program … Tovább

12 versenyző a Közétkeztetési Szakácsverseny döntőjében

2020. február 6-án, a SIRHA kiállításon kerül sor a Közétkeztetési Szakácsverseny 2019-2020 döntőjére és – várhatóan 16 órától – nyilvános eredményhirdetésére. A dobogós helyezések kihirdetése mellett egyéb díjak is gazdára találnak. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által felajánlott … Tovább

Sok érdeklődőt vonzott a hiánypótló, Diétás gyermek közétkeztetés című továbbképzés

Több mint 100 fő részvétele mellett, 2019. december 7-én, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán került megrendezésre a Diétás gyermek közétkeztetés című továbbképzés.  A képzés célja az egészséges táplálkozással és a speciális étrendek megvalósításával kapcsolatos ismeretek átadása, valamint a közétkeztetéssel összefüggő … Tovább

A táplálkozástudomány sokszínűségét és aktualitásait bemutató konferenciát szervezett az OGYÉI

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) közös szervezésében került megrendezésre december 5-én A táplálkozástudomány sokszínűsége és aktualitásai című konferencia, mely az elmúlt évtizedek táplálkozástudomány területén történt eseményeit, változásait és aktualitásait mutatta be. A … Tovább

Folyadékfogyasztás télen

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

Evidens, hogy télen valamivel kevesebb folyadékot veszünk magunkhoz, mint a melegebb évszakokban, mikor bőrön át való fokozottabb párologtatással és izzadással megnő a szervezetünk alapvető vízigénye. De az általános javasolt napi 1,5-2 liter folyadék beviteléről a leghidegebb évszakban sem feledkezhetünk meg. … Tovább