10 tipp a cukorfogyasztás csökkentésére

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

Mint a Cukor: mennyi az annyi? cikkünkben említettük a hozzáadott cukrot, mézet tartalmazó ételek, italok fogyasztását a lehető legkevesebbre érdemes csökkenteni. Az ajánlások szerint az energia-bevitelnek maximum 5-10%-át adhatják hozzáadott cukrok. Ez azért fontos, mert a bőségesebb cukorfogyasztás növeli a túlsúly és az elhízás kockázatát.

Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Interjú Kovács Lázár sztárséffel

“Ki ne szeretne bele egy maga által gondozott petrezselyembe?” Sztárséf egy közétkeztetést népszerűsítő kampányban – talán első hallásra ellentmondásosnak tűnhet, de nem lehetetlen! Lázár Chef főzőműsorokban és a washingtoni magyar nagykövetség konyhafőnökeként lett ismert, vacsoraestjeiről és főzőbemutatóiról az amerikai sajtó … Tovább

Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Hogyan csökkenthetjük a cukorfogyasztásunkat?

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

Mint a Cukor: mennyi az annyi? cikkünkben említettük, a család minden tagjánál érdemes erősen visszafogni a hozzáadott cukrot, mézet tartalmazó ételek, italok fogyasztását. Az ajánlások szerint az energia-bevitelnek maximum 5-10%-át adhatják hozzáadott cukrok. Most nézzük meg mit tehetünk azért, hogy a cukorfogyasztásunkat minimalizálva mutassunk jó példát a gyermekeinknek.

Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Tanácsok tehéntej-allergiásoknak

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

A tehéntej Magyarországon az egyik leggyakrabban allergiát kiváltó élelmiszer. Elhagyása az étrendből nagy odafigyelést igényel, hiszen gyakran használt és kitűnő fehérje-, kalcium-, D-vitamin-, és B-vitamin-forrás.

Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Ne sózza agyon a kicsit!

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

Gyerekkorban az ízlés és a szokások könnyen formálhatóak, törekedjünk már ekkor kialakítani az egészséges táplálkozási szokásokat.

Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Mi bajt okozhat a gyümölcscukor?

Kategória: Diéta, Egyéb, Táplálkozás | 0

A gyümölcscukor (fruktóz) a legédesebb ízű cukor, édesebb a répacukornál is, így ételkészítésénél ugyanolyan íz eléréséhez 30-40 %-kal kevesebb is elegendő belőle. A vércukrot csupán kis mértekben emeli. Sok konyhai alapanyagban fordulhat elő, ilyenek a gyümölcsök, üdítőitalok, lekvárok, dzsemek, diabetikus készítmények, mézek, kukoricaszirup és a zöldségek is.

Ha tetszett, lájkold és oszd meg:

Mi a teendő, ha lisztérzékeny a gyerek?

Kategória: Egyéb, Közétkeztetés, Táplálkozás | 0

A lisztérzékenység (gluténérzékenység vagy cöliákia) egy genetikailag meghatározott, öröklődő kórkép. A problémát egy a gabonafélékben megtalálható fehérje, a glutén okozza, mely a vékonybél nyálkahártyáját roncsolja. Ez megzavarja a tápanyagok felszívódását, ami a későbbiekben különféle tüneteket és panaszokat okoz.

Ha tetszett, lájkold és oszd meg: