Ilyenek a gyerekek táplálkozási szokásai 23 európai országban

Kategória: Egyéb, Hírek, Táplálkozás | 0

Megjelent egy, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Gyermek Tápláltsági Állapot Vizsgálatának (COSI)  részeredményeit összefoglaló rövid jelentés. A most publikált adatok a COSI 4. fordulójának (2015-2017) „szülői kérdőívéből” származnak, a WHO európai régiójának 23 országából. (Bár Magyarország is részt vett a COSI … Tovább

Már lehet regisztrálni a 11. HAPPY-hétre!

Kategória: Egyéb, Hírek, Oktatás | 0

2021. március 22-én, a víz világnapján veszi kezdetét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által évente meghirdetett egészséghét, melynek keretében az ország óvodásai, általános és középiskolásai változatos programok és játékos feladatok segítségével tanulnak a megfelelő folyadékpótlás pozitív hatásairól és … Tovább

Ehető rovarok: új élelmiszerek tudományos értékelése

Kategória: Egyéb, Hírek, Táplálkozás | 0

Megjelent az EFSA tudományos véleménye, amely az első teljes értékelés, az új élelmiszernek minősülő, rovarból származó élelmiszeripari termékek alkalmazásáról. Az értékelés alapján a szárított lisztkukac (a közönséges lisztbogár sárga lárvája) fogyasztása biztonságos a javasolt alkalmazás és felhasználási mennyiségek mellett, azonban … Tovább

Zöldségekre és gyümölcsökre vonatkozó ajánlás, 60 éves kor felett – 2. rész

Ugrás a bejegyzés 1. részéhez… Minden zöldség és gyümölcs egyforma? Fontos, hogy a táplálkozási ajánlás szempontjából a burgonyát nem számítjuk a zöldségek közé. Burgonyára vonatkozó ajánlás 1-1 adag burgonya tíz nap alatt legfeljebb öt alkalommal kerüljön a tányérra. Készítse héjában … Tovább

2021: a zöldségek és gyümölcsök nemzetközi éve

Kategória: Egyéb, Hírek, Táplálkozás | 0

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) közgyűlése a 2021-es évet a gyümölcsök és zöldségek nemzetközi évének (International Year of Fruits and Vegetables, IYFV) hirdette ki. Egyrészt azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a változatos, egészséges étrend és kiegyensúlyozott életmód részeként … Tovább

Magyar tanulmánykötet jelent meg a koronavírus-járvány, életmódra gyakorolt hatásairól

Kategória: Hírek, Koronavírus | 0

70 szerző közreműködésével jelentetett meg tanulmánykötetet a TÉT Platform, a COVID-19 életmódunkra gyakorolt hatásairól. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés- egészségügyi Intézet két tanulmánnyal is képviseltette magát: Feigl Edit, dr. Sepler Zsuzsa, Zentai Andrea:Az idősek egészségének támogatási lehetőségei a járvány idején: … Tovább

Nyereményjátékon is részt vehetnek az Aqua Challenge-hez csatlakozók

Kategória: Aqua Challenge, Egyéb, Hírek | 0

Október 1-jén indult az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által meghirdetett Aqua Challenge, melynek résztvevői azt vállalják, hogy 30 napon át csak vízzel csillapítják a szomjukat. A szervezők nyereményjátékkal is ösztönzik a részévételt. A kihívás minden hetén, pénteken, a Merőkanál.hu … Tovább