Közétkeztetés a járvány idején – sor került a közétkeztetési munkacsoport első ülésére

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) koordinálásával 2021. május 13-án sikeresen lezajlott a közétkeztetési munkacsoport első, online „bevezető” ülése. A 10 alkalomból álló programsorozat a közétkeztetésben dolgozókat szólítja meg, és tematikus havi rendezvényeivel lehetőséget nyújt mindenki számára az érdeklődésének … Tovább

Már lehet regisztrálni a közétkeztetési munkacsoport első, bevezető alkalmára

Az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya 2020 őszétől kezdődően az élelmezésben dolgozó élelmezésvezetőknek, dietetikusoknak, szakácsoknak és további érdeklődő szakembereknek közétkeztetési szakmai munkacsoportok felállításának előkészületeit kezdte meg. A munkacsoportos megbeszélések a hatóságok (NÉBIH, NNK) és a szakmai szervezetek (ÉLOSZ, KÖZSZÖV, MDOSZ, VIMOSZ) közreműködésével, … Tovább

Április 16-ig várjuk a HAPPY-hét résztvevőinek pályázatait és kérdőíveit

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Ezúton is köszönjük, hogy az idei rendhagyó HAPPY-héthez is szép számmal csatlakoztak az iskolák és óvodák! Ne feledjék, hogy április 16-ig várjuk az online kitöltött „intézményi záró kérdőíveket”, a felső tagozatosok, középiskoláksok által online kitöltött „egyéni záró kérdőíveket”, illetve a … Tovább

Tanácsok az immunrendszer normál működéséért

A koronavírus-fertőzés minden korosztályt érint. Súlyossága szempontjából, jelen ismereteink alapján az idősebb kor, a túlsúly és a meglévő társbetegségek fokozott kockázatot jelentenek. A járvány továbbterjedésének megelőzése érdekében nagyon fontos az alapvető szabályok betartása: a gyakori, alapos kézmosás, maszkviselés, szociális távolságtartás. … Tovább

Közétkeztetési munkacsoportokat szervez az OGYÉI, szakembereknek

A közétkeztetés területén dolgozik? Kérdései vannak? Itt a lehetőség!ÉLELMEZÉSVEZETŐK, DIETETIKUSOK, ÉRDEKLŐDŐ SZAKEMBEREK, FIGYELEM! Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, a hatóságok (NÉBIH, NNK) és a szakmai szervezetek (ÉLOSZ, KÖZSZÖV, MDOSZ, VIMOSZ) közreműködésével közétkeztetési munkacsoportokat állít fel 2021-ben, online platformon. Regisztráljon … Tovább

Ilyenek a gyerekek táplálkozási szokásai 23 európai országban

Kategória: Egyéb, Hírek, Táplálkozás | 0

Megjelent egy, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Gyermek Tápláltsági Állapot Vizsgálatának (COSI)  részeredményeit összefoglaló rövid jelentés. A most publikált adatok a COSI 4. fordulójának (2015-2017) „szülői kérdőívéből” származnak, a WHO európai régiójának 23 országából. (Bár Magyarország is részt vett a COSI … Tovább

Már lehet regisztrálni a 11. HAPPY-hétre!

Kategória: Egyéb, Hírek, Oktatás | 0

2021. március 22-én, a víz világnapján veszi kezdetét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által évente meghirdetett egészséghét, melynek keretében az ország óvodásai, általános és középiskolásai változatos programok és játékos feladatok segítségével tanulnak a megfelelő folyadékpótlás pozitív hatásairól és … Tovább

Ehető rovarok: új élelmiszerek tudományos értékelése

Kategória: Egyéb, Hírek, Táplálkozás | 0

Megjelent az EFSA tudományos véleménye, amely az első teljes értékelés, az új élelmiszernek minősülő, rovarból származó élelmiszeripari termékek alkalmazásáról. Az értékelés alapján a szárított lisztkukac (a közönséges lisztbogár sárga lárvája) fogyasztása biztonságos a javasolt alkalmazás és felhasználási mennyiségek mellett, azonban … Tovább