Minőségmustrán vettek részt az OGYÉI munkatársai

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy használatát megelőző legutóbbi termékminőség-tesztelésen az egészben kapható, illetve a szeletelt szalámikat hasonlították össze a szakértők, köztük az OGYÉI munkatársai, különböző szempontok alapján. A Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy „egyszerre utal az élelmiszerek biztonságára, minőségére és a … Tovább

Gyerekeknek szóló, egészséges táplálkozást népszerűsítő plakátokat tett közzé az OGYÉI

A zöldségek, gyümölcsök és a tej, tejtermékek rendszeres fogyasztására ösztönző, azok egészséges táplálkozásban betöltött szerepét bemutató plakátokat készített az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya, óvodások és iskolások számára. Az OGYÉI weboldaláról ingyenesen letölthető, nyomtatható plakátokról az iskolások … Tovább

Megújult a felnőtteknek szóló táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR®

Kategória: Egyéb, Hírek, Táplálkozás | 0

Megújult a felnőtteknek szóló magyar táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR®! Az új ajánlás a környezettudatosság, fenntartható táplálkozás szempontjait is figyelembe veszi, és egyes élelmiszercsoportok mennyiségi ajánlásában is vannak változások. Ismerd meg a részleteket, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) aktuális hírleveléből:https://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2022/08/mdosz-taplalkozasi-akademia-hirlevel-2022-8-a-megujult-felnott-okosttanyer.pdf … Tovább

Konferencia: A gyermek közétkeztetés társadalmi beágyazottsága

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Kétnapos konferenciát szervez az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmezés-egészségügyi Intézettel (OGYÉI) közösen, A gyermek közétkeztetés társadalmi beágyazottsága címmel, 2022. június 21-22-én. A több tudományterületet érintő program rendkívül színes! Szó lesz a gyermek közétkeztetés történetéről, változásairól, … Tovább

Határozat született az élelmiszerösszetevő-helyettesítésről

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

„A hazai élelmiszerellátás zavartalan biztosítása érdekében május 2-án megjelent az Országos Főállatorvos 1/2022. számú új határozata, amely lehetővé teszi, illetve szabályozza a magyar élelmiszer-vállalkozások számára a helyettesítő összetevők felhasználását az élelmiszerekben. A többféle alternatívát is biztosító szabálygyűjteményt az élelmiszeripar és … Tovább

Bölcsődei étkeztetés – kiemelt részvételi arány mellett került sor a közétkeztetési munkacsoport tizedik ülésére

2022. május 12-én, megközelítően 250 résztvevő jelenlétében sikeresen lezajlott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya által koordinált közétkeztetési munkacsoport tizedik online ülése. Jelen hiánypótló alkalom – kiemelten az élelmezésben dolgozó szakembereket megszólítva – elősorban a bölcsődei étkeztetés … Tovább

Jobbnál jobb videókkal neveztek az iskolák és óvodák a HAPPY-hét pályázatára

Kategória: Egyéb, Hírek, Pályázatok | 0

Több mint 200 videó érkezett be a 2022. március 21-25. között lezajlott HAPPY-hét pályázatára! A pályázati kiírásnak megfelelő videók beküldői közül április 12-én 5 intézményt sorsolt ki az OGYÉI, melyek egyenként 100 000 Ft-os ajándékutalványban részesültek. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy … Tovább

Nehéz dolga volt a zsűrinek az idei Közétkeztetési Szakácsversenyen

2022. március 23-án, a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás keretében rendezte meg a KÖZSZÖV a Közétkeztetők Szakácsversenyének (KÖSZ) döntőjét. A döntőbe jutott 12 csapatból, rendkívül szoros verseny mellett végül a Hungast, Pécs került ki győztesen. A közétkeztetésben részt … Tovább